PMS, Digitaal, Metallic Goud, Zilver, Wit en Folie drukken in kleine oplagen kan en is prima betaalbaar.

PMS-kleuren, oftewel Pantone Matching System kleuren, zijn voorgemengde universele inktkleuren. Bij full-colour drukwerk ontstaat een kleur door de vier standaardkleuren. Het gaat erom de kleuren Cyaan, Magenta, Geel en Zwart optisch te mengen in variërende verhoudingen. PMS-kleuren worden vooral door drukkerijen en vormgevers gebruikt.

Dat is de reden waarom logo’s en huisstijlen van organisaties veelal gebruik maken van PMS-kleuren. Wanneer een ontwerp zich beperkt tot één of twee specifieke kleuren, levert drukken in PMS doorgaans de meest optimale uitkomst.

Wat PMS-kleuren uniek maakt is dat ze fluorescerende of metaaldeeltjes bevatten waardoor extreem heldere kleuren of bijvoorbeeld goud- en zilverkleuren worden bereikt.

PMS-kleuren worden aangeduid met een nummer gevolgd door een letter. De letter geeft de papiersoort aan. ‘C’ staat voor coated, ‘U’ voor uncoated en ‘M’ voor mat.

Wanneer je probeert een PMS-kleur in full colour te drukken moet je de kleur nabootsen door de vier standaardkleuren te mengen op papier. Dit zorgt ervoor dat sommige kleuren iets van hun levendigheid verliezen.

Het is daarom belangrijk te weten dat het drukken van PMS-kleuren in een full colour samenstelling altijd verschilt van de oorspronkelijke PMS-kleur!

Bij Mijndrukker.nl hebben we al vaker te maken gehad met deze vorm van PMS drukken. Met PMS digitaal, PMS metallic, PMS goud, PMS zilver, PMS wit en PMS folie hebben wij inmiddels al gewerkt.

Uitnodigingen, certificaten, Ansichtkaarten, Ringbanden, Omslagen, Mappen, maar ook Visitekaartjes, Boekcovers en Mailings geef je op deze manier extra aantrekkingskracht.

PMS Metallics zijn in alle denkbare kleuren te simuleren en na te bootsen middels digitale druktechnieken.

Door ‘kleur’ in bepaalde en zogenoemde opbouwwaarden in CMYK onder het metallic te zetten, creëren we de meest waanzinnige metallic kleureffecten.

Ook is het mogelijk om digitaal Goud, Rood, Blauw, Groen en Zilver Folie aan te brengen, geschikt voor kleine oplagen en prima betaalbaar.

Digitaal PMS, Metallic PMS, Goud PMS, Zilver PMS, Wit en Folie PMS drukken in kleine oplagen!

Wil je meer weten over het toepassen van Digitaal PMS, Metallic, Goud, Zilver, Wit en Folie in kleine oplagen?

Schroom dan vooral niet om even te bellen met Ben op 06-53328087 of te mailen naar ben@mijndrukker.nl.

Ik adviseer je altijd kosteloos en geheel vrijblijvend.

Samen vinden we de beste oplossing om jouw offline uitingen meerwaarde te geven en op te laten vallen.

Engelse pagina over Digitaal PMS