Project omschrijving

Klant: Boiten Boekprojecten

Vraag: Op welke bijzondere wijze kunnen we boeken een unieke en hele bijzondere uitstraling geven?

Oplossing: Wij hebben ervoor gekozen om voor beide boeken een eigen bijzondere wijze van afwerken te gebruiken.

De waarde van een boek kun je vergroten door een bijzondere afwerkmethode toe te passen
We hebben dat gedaan voor twee fotoboeken over New York en Denemarken. In beide gevallen hebben we bij de omslagen en met de kleur garen rekening gehouden met de kleuren van de Amerikaanse en de Deense vlag.

Het fotoboek over New York is een zogenoemd ‘softcover’ boek van een groot formaat en met een ‘open rug’ of ‘open bindwijze’. Hierdoor zie je in de rug de katernen duidelijk op elkaar gestapeld liggen en zie je heel duidelijk de bindwijze middels een rood garen uit de Amerikaanse vlag. Dat geeft dit boek een geweldige en mooie uitstraling. Dit boek hebben we geleverd in een ‘foedraal’ (of ‘cassette’) welke aan de binnenzijde is beplakt met rood papier en aan de buitenzijde met blauw linnen. Beide kleuren staan symbool voor de Amerikaanse vlag.

Het fotoboek over Denemarken is een zogenoemd ‘hardcover’ boek, ook van een groot formaat. Dit boek heeft echter een ‘softcover’ en ‘gesloten’ bindwijze en bestaat eigenlijk uit een softcover omslag en schutbladen van rood papier, afgewerkt met wit garen wat een mooi contrast geeft tegen het rood. Beide kleuren staan symbool voor de Deense vlag. Op het softcover omslag zijn twee platten van dik grijsbord geplakt waardoor het een robuust geheel lijkt en waardoor een ‘softcover’ boek een ‘hardcover’ wordt. Normaal gesproken wordt bij ‘hardcover’ boeken het grijsbord op-, om- en tegen geplakt tot harde band maar hier hebben we er bewust voor gekozen om het grijsbord te laten zien zodat het een mooie natuurlijke ‘look and feel’ krijgt. In het binnenwerk van dit boek wisselen hoogglanzende en licht ruwe en matte pagina’s elkaar af.

Op deze manier hebben we de klant twee unieke boeken geleverd, beide met hun eigen bijzondere afwerking.

De reactie van de klant:
New York – Krijg net het boek binnen: HET ZIET ER WAANZINNIG UIT!!! Super dank voor al je inzet. Ben er superblij mee; Thanks man!

Denemarken – Ben er superblij mee; Thanks man!

Wilt u meer weten?
Bent u ook geïnteresseerd in boeken met speciale afwerking, in grote of kleine oplagen?
Er zijn nog veel meer opties om van een boek iets bijzonders te maken.
Neem contact op met Ben via 06-53328087, info@mijndrukker.nl of via de chatfunctie op deze site voor meer informatie.