Project omschrijving

Klant: Van Dale – VBK Media

Vraag: We willen een werkwoordwijzer maken in de uitvoering van een draaischijf. Maar dan zo plat als mogelijk, zonder een verdikkend draaimechaniek van kunststof of metaal in het midden. Zodat als we de draaischijven voorin de woordenboeken plakken, de covers onder de druk van de andere woordenboeken in een doos niet beschadigen. Ook besparen we daarmee veel op het milieu, omdat we al die kunststof drukknopjes of metalen holnieten niet nodig hebben.

Oplossing: Wij hebben draaischijven ontwikkeld die geen enkele verdikking hebben in het midden en die volledig uit papier of karton bestaan. Met dus ook een speciaal ontwikkeld draaimechaniek van papier of karton. Om de prijs-kwaliteitverhouding zo goed mogelijk te maken, mede gezien de hoge oplage, was de uitdaging tevens om de draaischijven volledig in lijn en in één machinedoorgang te kunnen stansen, rillen, vouwen en plakken. Uiteraard moesten de schijven vervolgens wel goed kunnen draaien. Dat vereiste een uiterst precieze afgestelde afwerking.

Een werkwoordwijzer draaischijf die net zo plat is als de drie lagen karton zelf en die evengoed perfect draait en goed werkt.

Veruit de meeste draaischijven van papier of karton hebben in het midden een holniet, holle klinknagel of rivet als draaimechanisme en sommigen een kunststof drukknopje. Omdat deze draaischijf voorin een woordenboek wordt aangebracht, ontstaan er op die manier flinke beschadigingen aan het cover van het woordenboek omdat deze draaimethoden een verdikt draaiend middelpunt van de draaischijf vormen. Door een speciaal draaiend midden van papier of karton te ontwikkelen bevatten deze draaischijven geen enkele verdikking in het midden. Tevens wordt daarmee het milieu niet onnodig belast doordat we geen extra milieubelastende elementen hoeven toe te voegen zoals metaal of kunststof.

Het drukproces
De werkwoordwijzers zijn gedrukt in meerdere en verschillende PMS-kleuren per taal, op een speciale kartonsoort, gelijk aan het omslag van het desbetreffende woordenboek. De kwalitatief hoogwaardig geproduceerde woordenboeken van Van Dale betreffen ook ‘kleur op snee’ wat betekent dat de zijkanten van de woordenboeken voorzien zijn van een kleur, in dit geval zwart. Ze hebben daarmee een extra unieke en onderscheidende uitstraling.

Productie van draaischijven voor Van Dale

Andere toepassingen van deze draaischijven

Deze milieuvriendelijke toepassing van het draaimechaniek van papieren of kartonnen draaischijven, is financieel rendabel bij hoge oplagen draaischijven. Dit omdat de ontwikkeling van de speciale stansvormen en de arbeidsintensieve afstelling van alle machines bij het afwerkproces bij deze productiemethode hogere kosten met zich meebrengen. Deze wijze van het produceren van een draaischijf van karton of papier is daarmee uitermate geschikt voor de productie van bijvoorbeeld parkeerschijven voor gemeenten in hoge oplagen, als reclameactie bij bepaalde consumentenproducties, als vertaalwijzers bij studiemateriaal maar ook als werkhulpmiddel om bepaalde metingen te doen en uitkomsten te bepalen. De draaischijven kunnen ontwikkeld worden in elke denkbare vorm of formaat en uitgevoerd worden met meerdere doorkijkvensters en zelfs tweezijdig gebruikt worden.

De reactie van de klant:
We zijn blij met de productiemodellen! We zijn zeer tevreden. Drukkwaliteit ben ik ook tevreden over.

Wilt u meer weten?
Zullen we samen bespreken hoe we ook voor u een krachtige draaischijf van papier of karton kunnen ontwikkelen zonder de toevoeging van metaal of kunststof als draaimechaniek?
Of wilt u weten voor welke andere doelen we een draaischijf toe kunnen passen voor u?

Neem contact op met Ben via 06-53328087, info@mijndrukker.nl, via de chatfunctie of via WhatsApp, rechtsonder op deze site voor meer informatie.

De kwalitatief hoogwaardige woordenboeken van Van Dale, voorzien van de handige werkwoordwijzer zijn te koop in elke boekwinkel en te bestellen via de webshop van Van Dale via de link https://webwinkel.vandale.nl/werkwoordwijzer. Ook vind je daar meer info over deze handige werkwoordwijzers.