5 Mei 2020, mooi moment om met trots het Boekje ’75 Jaar Vrijheid Edammer Portretten’ te presenteren. 

Het betreft een zogenoemd ‘gekartonneerd boekje’ dat we hebben mogen maken, waarbij je feitelijk van een softcover boek een hardcover maakt door handmatig kartonnen platten op het omslag te plakken.
Een hele bijzondere en prachtige manier van het afwerken van een boekje.

Het boekje (16,5 x 24 cm.) bevat schitterende portretfoto’s van Fotograaf Marco Bakker en prachtige verhalen van Carla Knelange die verschillende Edammers heeft geïnterviewd die in 1945 zijn geboren en die dus in dit jaar van 75 Jaar Vrijheid (2020) hun 75e levensjaar vieren.

In de verhalen vertellen de geportretteerde Edammers hoe zij 75 Jaar Vrijheid in Edam hebben ervaren.
Het ontwerp, de vormgeving en de opmaak zijn gedaan door Rob Kaagman. Het initiatief en de realisatie lag bij Siem Kees Slegt van De Harmonie in Edam.

Gekartonneerd Boekje '75 Jaar Vrijheid Edammer Portretten' de eerste drukvellen worden nauwkeurig beoordeeld
Gekartonneerd Boekje '75 Jaar Vrijheid Edammer Portretten' eerst is het nog een softcover boekje
Gekartonneerd Boekje '75 Jaar Vrijheid Edammer Portretten' de uitreiking van het eerste exemplaar op Corona afstand 1,5 meter

Fotograaf Marco Bakker fotografeert zijn portretten met hoge contrasten en drukt deze bij voorkeur af in 4 kleuren (full color) zwart/wit.
In dit boekje is het een enorme uitdaging geweest om de portretten exact in de juiste kleurtoon en met behoud van alle ’tekening’ en ‘detaillering’, in de lichte maar ook in de donkere partijen, af te drukken. Dit temeer omdat het binnenwerkpapier een ongestreken Houtvrij Offset is waarop je moet voorkomen dat dit effect verloren gaat.

Wil je ook een bijzonder boekje maken met een bijzondere afwerking? Vraag mijndrukker.nl om een geheel vrijblijvend maar passend advies.
Er zijn zoveel prachtige mogelijkheden om van jouw boek iets echt bijzonders en onderscheidend te maken. En wij willen graag ‘samen mooie dingen maken …’

Bel Ben op 06-53328087, mail naar [email protected] of chat met ons, rechtsonder op elke pagina van onze website.