‘Horloges zijn niet alleen functioneel maar ook emotioneel.
Overleden ouders, eerste loon, afstuderen. Die herinneringen aan personen of gebeurtenissen horen niet in een lade, die horen als een sieraad om de pols.’

Aldus Kalle Slaap van Chronoglide. Een van de weinige professionele ambachtelijke horlogemakers die ons land nog rijk is.
Een uit de hand gelopen ‘hobby’ en een enorme ‘passie’ hebben plaats gemaakt voor een bedrijf, waar naartoe vanuit de hele wereld horloges ter reparatie worden aangeboden. En Kalle en zijn team fixen het allemaal.
Het tot leven wekken van horloges en mechanische klokjes uit oldtimervoertuigen doet Kalle vanuit zijn atelier in het prachtige Grootschermer, 35 km vanaf Amsterdam, Noord Holland.

‘De waarde van een horloge is voor iedereen verschillend, zo kan het eenvoudige horloge van een dierbare vele malen waardevoller zijn dan de duurste Rolex.’

Kalle is bereid om zijn enorme schat aan kennis en ervaring te delen en hoopt zo opnieuw interesse te wekken voor het prachtige en waardevolle vak van horlogemaker. Hij besloot daarom een cursus te ontwikkelen in verschillende modules zodat je al snel op alle niveau’s mee kan praten met de professionals uit het vak.

Horlogemaker en instructeur Kalle Slaap staat samen met zijn team klaar om u de fascinerende wereld van de uurwerktechniek te laten beleven en begrijpen.


De aangeboden cursussen starten laagdrempelig, aan de hand van overzichtelijk cursusmateriaal leert u al snel professioneel naar een uurwerk te kijken.


Krijg in een gezellige omgeving samen met gelijkgestemden diepgaande kennis van de werking, historie en toekomst van horloges en uurwerktechniek.

‘Alleen maar positieve berichten over het lesmateriaal!
Nogmaals dank voor het adviseren, meedenken en op tijd leveren. Top!

Met vriendelijke groet,

Kalle Slaap

Chronoglide Horlogemaker Online’

Elk horloge bestaat uit wel 60 à 70 tot wel 200 onderdelen. Alles wordt uit elkaar gehaald en gespoeld zodat alle oude olieresten eruit zijn en geen verstoringen meer op kunnen leveren.
Ook een Hema horloge van een paar tientjes repareert Kalle en daar beleeft hij evenveel plezier aan. Deze kan immers voor iemand ook veel emotionele waarde hebben.

Dorpsgenoot Michel Dix van Dixidirect Digital Services kwam met Kalle in contact en zorgde voor het grafische ontwerp van het cursusmateriaal met de juiste uitstraling.
mijndrukker.nl verzorgde de uitvoering van de ringbanden, de tabbladen sets en het binnenwerk-papier. Inclusief soft-touch laminaat en een fraaie (digitale) zilverfolie om het geheel het juiste cachet en de goede ‘look and feel’ mee te geven.

Meer informatie over het fascinerende vak van horloge-maken leest u op de website van Chronoglide.
Informatie over de cursussen van de Chronoglide Watchmaking Education vindt u daar onder de kop ‘cursussen’.

Wilt u ook uniek cursusmateriaal ontwikkelen of andere fraaie drukwerk- en printproducten met meerwaarde? Kijk dan verder op de site van mijndrukker.nl of Bel met Ben op 06-53328087 of mail naar [email protected].